Opleiding

Bij de Fanfare Velden geven we gecertificeerde examens. Het examen bestaat uit een praktijk en theoriegedeelte. Bij de Fanfare Velden stellen we het behalen van het A en B examen verplicht om het niveau van de vereniging te kunnen waarborgen. Het behalen van een C en D examen is vrijwillig.
Leeftijd: vanaf 8 jaar, voorwaarde voor het starten op een blaasinstrument is dat de leerling de voortanden gewisseld heeft.

Praktijklessen

De individuele praktijklessen vinden plaats in Velden en worden gegeven door gecertificeerde docenten. De voorbereiding voor een examen duurt minimaal 2 jaar, en is afhankelijk van het muzikale talent van de leerling, maar vooral van de inzet en thuisstudie.

Theorielessen

Naast de praktijklessen volg je 1 keer per examencyclus theorielessen. De theorie groepslessen worden in Arcen gegeven. De lessen worden verzorgd door een docent van de muziekschool.

Examens

Jaarlijks is er in juni de mogelijkheid om op praktijkexamen te gaan. Voorwaarde voor het doen van je praktijkexamen is het behalen van het theorie-examen.

Samen muziek maken

Batucada en jeugd-blazersensemble

Na ongeveer een jaar oefenen kunnen slagwerkers meedoen met Batucada en blazers met het jeugd-blazersensemble. De docent geeft per leerling aan wanneer hij/zij hier klaar voor is.

Wanneer mag ik bij de fanfare of drumband?

Drumband

De dirigent van de Drumband, Harrie van Otterdijk, bepaalt wanneer je bij de drumband mag komen. Dit zal uiterlijk bij het behalen van je B-diploma zijn.

Fanfare

Na het behalen van het A diploma kunnen de leerlingen doorstromen naar de fanfare.

Contact

Voor aanmelding en verdere inlichtingen over de opleiding en de opleidingskosten kunt u contact opnemen met Mirjam Hinssen : 077-4721633