• Fanfare Velden
  • Fanfare Velden
  • Fanfare Velden

Drumband

Herrie? Kabaal? Lawaai? Zeker niet! Het zijn 20 slagwerkers van de Veldense Drumband die onder leiding van Harrie van Otterdijk laten zien én horen wat drumbandmuziek is.

drumband 09

harry van otterdijk 3

Eerder behaalde Harrie van Otterdijk met andere slagwerkgroepen fraaie resultaten op het Wereld Muziekconcours. Hij dirigeert nu sinds november 2009 met veel enthousiasme in Velden. Harrie haalt eruit wat erin zit en is telkens op een vernieuwende manier bezig.

Ook met deze groep heeft Harrie al hele mooie successen en knappe prestaties behaald. Zo werden ze begin 2013 vierde op de Nederlandse Kampioenschappen in Meijel. De jury beoordeelde de uitvoering van de slagwerkers met 90,17 punten met lof. De Veldense drumband deed voor het eerst in haar geschiedenis mee aan het nationaal kampioenschap.

Voorafgaand aan de Nederlandse Kampioenschappen promoveerde de drumband in december 2012 tijdens het bondsconcours in Etten-Leur met 92.33 punten naar de eredivisie. Zo'n hoge score is door de Veldense slagwerkers nooit eerder behaald. Het aantal punten was zelfs goed voor het predikaat 'lof der jury'. Inmiddels is de 'eredivisie' omgetoverd tot 1e divisie.

Geschiedenis
De drumband maakt sinds 1930 deel uit van de fanfare. Vroeger werd gemusiceerd bij festivals, jubilea en kerkelijke gelegenheden. Destijds was de drumband de groep slagwerkers die op straat voor de Fanfare marcheerde. Rond 1980 is de drumband, onder leiding van Jan Stultiëns uit Belfeld, meer slagwerk gaan bespelen dan alleen kleine trom, tenor trom en overslagtrom. Vanaf die tijd werden ook concerten uitgevoerd.

Concoursen
Deelname aan concoursen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen volgden en de Veldense slagwerkers werden altijd met een eerste prijs beloond.

In 1995, 2000 én 2005 promoveerde de drumband 3x achter elkaar onder leiding van Mark Roosengarten uit Blitterswijck. Mark heeft in oktober 2009 het dirigeerstokje overgedragen aan Harrie van Otterdijk. Mark werd daarbij voor al zijn behaalde successen benoemd tot ere-instructeur.