Drigent fanfare: Rob Moers

rob moersVanaf medio april 2011 staat de fanfare onder leiding van Rob Moers. Rob Moers (5 mei 1976 – Kerkrade) studeerde slagwerk, hafabra directie en orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht. Zijn docenten waren Pieter Jansen, Werner Otten (Slagwerk), Jo Conjaerts, Alex Schillings (hafabra directie) en Jan Stulen en Edmond Saveniers (orkest directie).

Momenteel werkt Rob als slagwerkdocent van verschillende hafabra orkesten. Vele van zijn leerlingen hebben reeds mooie prijzen behaald tijdens (solisten-) concoursen.

Naast zijn docentschap is hij ook als dirigent actief bij Fanfare Velden uit Velden, Fanfare Sint Laurentius uit Roermond- Leeuwen en Fanfare Vriendenkring uit Limbricht.

Regelmatig volgt hij directie cursussen, onder andere bij Jan Cober, Hans Leenders, Hardy Mertens, Rob Goorhuis, Frans Violet en James Gourlay (GB). Daarbij dirigeerde hij Brassband Limburg, het Rundfunk Blasorchester Leipzig, het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens” en het Royal Northern College of Music Wind Orchestra - Manchester (GB). Ook de dirigenten masterclasses en wedstrijden van WMC Kerkrade stonden op het programma. Sinds 2008 is Pierre Kuijpers zijn directie – coach.

Hoogtepunten uit zijn carrière zijn deelname aan het Nederlands Studenten Orkest als paukenist / slagwerker, gastdirecties en stages bij de Koninklijke Militaire Kapel en het Nederlands Promenade Orkest. Ook werkte hij samen met veel vermaarde solisten zoals Gerard van Maasakkers, Stenzel & Kivits, Steven Mead, Willy Huppertz, Günther Neefs, Koen Crucke, Lisa del Bo, Mamma’s Jasje en vele anderen.

Na een aantal werken geschreven te hebben voor verschillende slagwerkensembles, wil hij zich, naast het dirigeren en lesgeven, gaan toeleggen op het componeren en arrangeren voor hafabra orkesten.

Naast dit alles heeft hij samen met drie andere collega’s in 2001 het Limburgs Fanfare Orkest opgericht, waarmee al vele succesvolle concerten gegeven zijn en ook 3 CD’s zijn opgenomen.